Door wie

In de praktijk werken Caroline Penninga-de Lange en Petra Nijs.

 

Caroline is Orthopedagoog-Generalist NVO, Registerpsycholoog NIP Kind- en jeugd en GZ-psycholoog. Zij is geregistreerd in het BIG-register.
Zij heeft ervaring in kindertherapie, ouderbegeleiding en schoolbegeleiding. Zij heeft een aantal jaren leerkrachten in het basisonderwijs begeleid. U kunt daarom ook met vragen terecht over problemen, die op school spelen.
Momenteel volgt zij de opleiding voor Integratieve Gehechtheidsbevorderende Traumabehandeling bij kinderen.
Caroline heeft ervaring in pleegzorg en gezinshuiszorg. ‘Als pleegouder heb ik ervaren hoe belangrijk het is om samen te werken in de hulpverlening. Dat staat voor mij dan ook voorop; samen ontdekken wat er speelt, wat er al werkt en wat er gedaan kan worden om ontwikkeling van kinderen of in een gezin weer vlot te trekken.’

Petra Nijs heeft een aantal jaren voor de klas gestaan in het basisonderwijs en is daarna door gaan studeren voor orthopedagoog. Ze is aan de universiteit van Utrecht afgestudeerd, met als specialisatie leerproblemen. Daarnaast is ze in het bezit van de diagnostiekaantekening. Ze is geregistreerd orthopedagoog bij het NVO en Registerpsycholoog NIP Kind- & Jeugd en GZ-Psycholoog.
‘Het uitzoeken en afstemmen van wat helpt zie ik als een uitdaging en doe ik met erg veel plezier. Mijn visie is om kinderen en hun omgeving te helpen door echt te luisteren, begrijpen en samen te werken door enthousiasme, leergierigheid en een open blik. Om mij te blijven professionaliseren volg ik regelmatig cursussen. Naast het bijwonen van cursussen volg ik intervisie/supervisie en werk ik nauw samen met andere collega’s in het vak. Naast mijn werk ben ik moeder van drie kinderen en in mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig zoals het maken van (kinder)kleding.’ 

Klim-op staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 32149302.